Wat nog te verbeteren

2014-10-14 09.44.26Gistermiddag waren alle aanpassingen in de constructie doorgevoerd zodat we konden gaan testen. We hebben dus kunnen testen met de ‘dubbele’ x-as. Hierbij ging nog een aantal dingen fout.

Ten eerste was de plaat die we als printbed gebruikte niet vastgemaakt aan de constructie, waardoor deze een beetje krom lag. Daardoor was de afstand tussen de printkop en -bed niet overal evengroot, wat ervoor zorgde dat de print de ene keer niet hechtte en de printkop de andere keer in de houtplaat duwde. Untitled-2

Het volgende probleem was dat de afstand om de externe x-as te bewegen niet goed in de code stond. Deze afstand moet bepaald worden door ‘trial and error’, doordat de overbrenging tussen de motor en de as niet bekend is. De hierdoor ontstane afwijking is te zien in de tweede foto.

Het laatste probleem was dat er in de tandriem van de externe x-as een beetje speling zit doordat deze riem niet strak gespannen is. Dit zorgt ervoor dat de printer als hij opzij moet bewegen, niet dezelfde hoeveelheid heen en terug beweegt.